اسباب بازیها در تحرک کودکان موثر هستند
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که کودکانی که در مهد کودکها از وسایل بازی و انواع مختلف استفاده میکنند، نسبت به سایرین فعالتر هستند.
دکتر «هالز» و همکارانش از دانشگاه کارولینای شمالی در تحقیقی بر ارزیابی نوع وسایل بازی و نیز فضا و محدوده بازی کودکان در20مرکز مراقبت از کودک ( مهدکودک ) پرداختند.
نتایج این تحقیق نشان میدهد؛ کودکانی که در مهدکودکهایی با امکانات تفریحی بیشتر و نیز تنوع زیادتری در وسایل بازی هستند، وقت کمتری را به انجام بازیهای ساکن و نشستنی میپردازند.
همچنین در این مطالعه مشخص شد؛ در مکانهایی که از نظر امکانات مذکور ضعیفتر هستند، 15 درصد وقت بچهها صرف بازیهای متحرک و پرتحرک و بیشتر از 50درصد از وقتشان را به انجام بازیهای ساکن می پردازند. ولی در مراکزی که غنی از انواع وسایل بازی هستند، بچهها 80دقیقه بیشتر از سایرین به انجام بازیهای پرتحرک و بیشتر از 140دقیقه کمتر از سایرین به انجام بازیهای ساکن و نشستنی می پردازند.
در ادامه این بررسی، به نظر میرسد، کودکان فعال و پرجنب وجوش از نظر بهره هوشی و نیز سطح علمی بالاتر از دیگران بودند.
دکتر هانز افزود: سادهترین و ارزانترین روش ممکن جهت افزایش تحرکات و فعالتر ساختن کودکان، فراهم کردن وسایل تفریحی زیادتر برای آنان می باشد.
تکامل کند مغز کودکان بیش فعال
محققان به علت بروز بیش فعالی در کودکان بیش فعال مبتلا به سندرم ADS پی بردند. محققان انستیتو ملی سلامت دریافتند مغز کودکان بیش فعال دیرتر از کودکان معمولی و نرمال رشد کرده و کامل می شود. بنابر این گزارش، محققان با کمک تکنیک های پیشرفته آنالیز مغز 446 کودک مبتلا به ADS و سالم را مورد بررسی قرار دادند. محققان دریافتند در لایه های خارجی بخش جلویی مغز کودکان مبتلا به ADS یا بیش فعالی و تمرکز نداشتن، روند تکاملی کند است و حتی این بخش خاص از مغز این کودکان بعد از پنج سال به تکامل می رسد.
همچنین بخش جلویی مغز و در ناحیه پیشانی هنگام حل مساله و هدایت تمرکز فعالیت بسیار زیادی دارد. بر اساس این گزارش، نتیجه این تحقیق علت بهبود یافتن کودکان مبتلا به سندرم نبودن تمرکز را در دوران بلوغ توجیه می کند. این تحقیق نشان داد، تنها یک بخش از مغز کودکان مبتلا به سندرم ADS سریع تر از سایر کودکان نرمال و معمولی رشد می کند و آن هم مرکز تحرک و فعالیت بدنی در کورتکس مغز است.
موضوع مطلب :